Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Поєднання продуктів, які допоможуть схуднути


26.11.2012

Для того, щоб прискорити метаболізм і, як наслідок, позбавитися зайвої ваги, мало їсти правильні продукти. Їх треба ще і правильно поєднувати.

Кефір з фруктами
Кефір прискорює процес травлення, а якщо пити його разом з фруктами, то він допомагає мікроелементам і вітамінам, які містяться у фруктах, швидше засвоїтися. Але краще всього вибирати який-небудь один фрукт для одного прийому, оскільки не всі вони поєднуються між собою.
Чорниця і виноград
Саме ці дві ягоди в поєднанні дають могутній ефект - при взаємодії вони підсилюють корисні властивості одна одної.
Морква з олією
Красиві нігті і волосся, хороший зір і опір інфекціям - ось далеко не повний список плюсів, які забезпечить тобі морквяний сік на сніданок. Але оскільки вітамін А, що міститься в моркві, засвоюється за допомогою жирів, не забудь додати чайну ложку рослинної (оливкової) олії.
Рис і овочі
Рисова крупа - це ідеальний природний абсорбент (особливо це стосується неочищеного рису). Він вбирає в себе всі шкідливі речовини, які потрапляють в організм, виводить солі і шлаки. Дієтологи рекомендують готувати рис з овочами - з гарбузом і, особливо, з червоним перцем.
Риба і лимон
Завдяки тому, що калорійність риби невелика, її включають в різні дієти для зниження ваги. Цей продукт дозволяє не тільки скинути зайву вагу, але і збагатити організм корисними речовинами і вітамінами. Вітамін С, що міститься в лимоні, прискорює засвоєння заліза, яким багата риба. До речі, дуже цікаво, що чим більше люди вживають морепродуктів, тим довше живуть. В середньому, йдеться про різницю в 5-10 років. Більше всього довгожителів саме в морських регіонах.
Апельсиновий сік і вівсянка
Незважаючи на те, що поєднання вівсянки з апельсиновим соком сприятливо впливає на серцево-судинну систему - сприяє очищенню судин, дослідження американського Департаменту сільського господарства показали, що ці два продукти мають і негативний вплив. Разом вони збільшують кількість холестерину в організмі.