Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Поширював злочинний вплив на території Кривого Рогу – затримано «смотрящого»


24.02.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру «смотрящому» за м. Кривий Ріг за фактом поширення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).
За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи у статусі «смотрящого» за м. Кривий Ріг та Криворізьким районом, поширював злочинний вплив у суспільстві та серед осіб, які утримуються в місцях позбавлення волі протягом 10 років.
Також підозрюваний обкладав даниною місцевих підприємців-фермерів та у разі відмови погрожував насильством і фізичною розправою. 
Координував свою незаконну діяльність та вирішував питання щодо наповнення так званого «общаку».
Крім цього, здійснював координацію злочинної діяльності, організовував забезпечення побуту засуджених шляхом постачання до виправного закладу заборонених інструкціями речей.
Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокурором скерувано до суду клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід  здійснюється співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.