Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Президент: реформи виконано наполовину


03.11.2011

Президент Віктор Янукович заявляє, що план реформ в Україні виконаний лише наполовину. Про це він заявив під час засідання уряду вчора.
«Аналіз стану виконання плану реформ показує, що сьогодні виконано лише біля половини всіх заходів, по яких настав термін», - сказав Янукович. Він додав, що із 75 запланованих проектів законів урядом внесено до парламенту лише 39. «Це не витримує жодної критики», - зазначив він.
«Причина в тому, що виконавча влада виявилася недостатньо готовою до впровадження реформ. Це таких загальний висновок. Тому потрібно розібратися в причинах такого стану і негайно вжити заходів для виправлення», - зазначив Янукович.
«Реформи потребують компетенції і дисципліни, бо це здатність керівників до своєчасних рішень у сфері їхньої відповідальності. Це стосується як уряду, так і керівництва місцевих державних адміністрацій», - підкреслив Янукович.
Він також припустив, що причини можуть полягати і в зв'язку з реорганізацією виконавчої влади.
«Значною мірою гальмування реформ пов'язане з небажанням керівників різних регіонів позбутися звичних застарілих методів керування», - зазначив Янукович.