Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Президентові Таджикистану сподобались страуси


22.12.2011

Оскільки агропромисловий комплекс Таджикистану є домінуючим національної економіки, а більше 70 відсотків населення проживає у сільській місцевості, цілком зрозумілий інтерес Президента республіки Еномалі Рахмана до українського АПК. Східна країна займається вирощуванням зерна, бавовни, картоплі, овочів, баштанних культур.

МИНУЛОЇ п‘ятниці до «Агро-Союзу», в с. Майське Синельниківського району завітав Президент Таджикистану Еномалі Рахмон разом з делегацією своїх бізнесменів, які працюють на аграрному ринку. Гості мали можливість ознайомитися з роботою тваринницького комплексу, де утримують дві тисячі голштинських корів. Щодня підприємство здає до 54 тонн молока. А надій цього рік складе 9500 літрів від кожної корови. 
Також Еномалі Рахмон не без інтересу оглянув сільгосптехніку, яку виробляє «Агро-Союз».
- Наших бізнесменів, які тут присутні, навряд чи зацікавить скотарство, – сказав Е. Рахмон. – А ось страусами можна зайнятись, тим паче що наші погодні умови цілком придатні для цієї птиці.
Наприкінці візиту в «Агро-Союз» Еномалі Рахмон та губернатор Олександр Вілкул обговорили можливості співпраці Таджикистану і Дніпропетровщини в сільському господарстві та харчовій промисловості, навчання таджицьких фахівців на базі «Агро-Союзу».

Олексій ПЕТРЕНКО. Фото автора.Дніпропетровська область.

На знімку: «Агро-Союз покзав таджицьким гостям вищий клас господарювання.