Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Привласнили мільйон на ремонті  вищого навчального закладу на Дніпропетровщині – ректору та підряднику повідомлено про підозру


11.08.2022

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра ректору одного з навчальних закладів та керівнику підрядного підприємства повідомлено про підозру за фактами привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, у 2020 році між університетом та підрядною організацією укладено договір щодо проведення капітального ремонту навчального корпусу загальною вартістю понад 7 млн. грн. 
Встановлено, що службовці внесли до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості та обсягів фактично виконаних робіт. Проведеною в ході слідства експертизою встановлено, що внаслідок дій підозрюваних завдано майже 1 млн. грн. збитків державі. 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове слідство здійснюють слідчі СВ Відділення поліції №5 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.  
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.