Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Призначення Президента


27.12.2012

Олександр Вілкул став віце-прем’єром, Дмитро Колєсніков - дніпропетровським губернатором

Стрімка хода та наполегливість у вирішенні соціально-економічного розвитку регіону голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула відкрила перед ним нову перспективу: указом Президента від 
24 грудня ц.р. його призначено віце-прем’єр-міністром, який опікуватиметься інфраструктурою, регіональним розвитком, будівництвом та житлово- комунальним господарством.
ЯК стверджує політолог Віктор Пащенко, призначення Вілкула на посаду в уряді не було несподіванкою. За період свого перебування на посаді Олександр Вілкул заклав нові зразки і критерії роботи губернатора. Природньо, це не могло бути непоміченим керівництвом держави. На сьогодні в області сформована команда, яка продовжить курс розвитку, започаткований у попередні роки. І новопризначений губернатор – не стороння для нашого регіону людина.
Вже наприкінці понеділка, 24 лютого, Олександр Вілкул прибув з Києва у ранзі віце-прем’єра, аби представити нового керівника області Дмитра Колєснікова, відзвітувати про свою роботу за 2012 рік і окреслити перспективи на рік наступний.
Він зауважив, що Дмитро Колєсніков, працюючи в органах влади – у парламенті, міністерстві промислової політики, Держагенстві України з управління державними корпоративними правами та майном завжди тісно співпрацював з Дніпропетровщиною.
До речі, 40-річний Дмитро Колєсніков родом із Кривого Рогу. У 1998 році закінчив Державну металургійну академію України, а в 2002 році – Київський національний економічний університет. Пройшов трудовий шлях від робітника до міністра.
- Президент України Віктор Янукович поставив переді мною завдання із забезпечення подальшого розвитку Дніпропетровщини. Відтак будуть продовжені масштабні проекти і перетворення, які тут вже розпочаті і які важливі для трьохмільйонної області, - сказав голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. – А у всіх наших добрих справах нехай нам допомагає Бог!
У свою чергу віце-прем’єр О.Вілкул наголосив, що у 2013 році перед Дніпропетровщиною стоїть завдання із забезпечення зростання промислового виробництва та продовження модернізації базових галузей економіки.
Уряд поповнився ще одним вихідцем з Дніпропетровщини. Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства став Геннадій Темник, який до цього був заступником голови обласної державної адміністрації.