Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Проводи Масляної


26.02.2015

Щороку свято Масляної в Україні припадає на різний час, і, як відомо, передує Великому посту, початок якого також щорічно зміщується в залежності від дати Великодня. За традицією в Україні в Масляний тиждень проводжають зиму і обрядами зустрічають весну.

Ініціативна група «Твоє Підгородне», відроджуючи традиції, організувала благодійне свято-конкурс «Проводи зими. Зустріч весни. Масляна». Цю ініціативу підтримали працівники міськради, районної дитячої бібліотеки, міського Будинку культури (подружжя Світлана та Станіслав Махно). Основою свята став конкурс на кращий млинець. До участі запрошували учнів всіх чотирьох шкіл міста Підгородного, але, на жаль, відгукнулися тільки школи №3 та №2. Перед ними постало завдання не тільки приготувати смачні млинці, а й уміло презентувати їх. Оцінювало кулінарні вміння учасників компетентне журі у складі секретаря міської ради Владислава Слуцького, директора історико-краєзнавчого музею Вікторії Чередніченко, бібліотекаря юнацького абонементу Юлії Равшанової.

Музичною оздобою свята стали виступи вихованців Районного будинку дитячої творчості та учасників колективу «Анти» міського Будинку культури.

Підгородняни не тільки смакували млинцями, але й допомогли зібрати організаторам свята кошти для воїнів АТО у сумі 2311 гривень.

Юлія РАВШАНОВА, м. Підгородне, Дніпропетровська область.