Поточний № 4 (1431)

29.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Публічно підтримували російське вторгнення на територію України


18.10.2023

За процесуального керівництва прокурорів Павлоградської окружної прокуратури двом громадянкам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, підозрювана – уродженка міста Уфа рф, яка тривалий час проживає в Павлограді, публічно підтримувала російське вторгнення на територію нашої держави. Жінка поширювала в забороненій соцмережі дописи, в яких стверджувала, що військові рф звільняють Україну від «нацизму».
Також викрито мешканку міста Тернівки, яка, використовуючи акаунт у забороненій соцмережі, розміщувала матеріали із закликами до підтримки дій держави-агресора та її збройних формувань. 
Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності.  
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.