Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Публічно закликали до співпраці з ворогом  –  трьох мешканців  Дніпропетровщини підозрюють у колабораціонізмі


03.06.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Криворізької центральної окружної прокуратури  повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, проросійськи налаштовані жителі міста Кам’янське у забороненій соціальній мережі розміщували публікації з підтримкою рішень та дій держави-агресора. 
В  опублікованих дописах вони публічно закликали до співпраці з ворогом та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України.
Мешканець м. Кривого Рогу через акаунт у соцмережі розповсюджував публікації з російських інформаційних ресурсів, в яких схвалював російську окупацію українських територій та підтримував збройні формування рф.
Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області та Криворізького районного управління поліції ГУНП області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.