Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Щоб жилось у селах краще


28.10.2010

За сприяння заступника губернатора 
Олександра Любовича на Магдалинівщині вирішують проблеми соціального розвитку

Хоча таких проблем накопичилось чимало, команда губернатора Олександра Вілкула намагається їх вирішувати практично по кожному населеному пункту. Оскільки Магдалинівський район мені не чужий, адже пропрацював там близько десяти років - від головного агронома до керівника потужного господарства “Аврора”, проблемами цього регіону доводиться займатися впродовж останнього часу. Адже мені, заступнику губернатора з аграрних питань, добре відомі наболілі питання цих населених пунктів. Не так давно на особистих прийомах громадян мова йшла про скорочення робочих місць листонош у селах Приют та Почино-Софіївка. Завдяки діалогу з керівництвом Дніпропетровської дирекції “Укрпошти” ці робочі місця збережені, а відтак жителі обох сіл будуть вчасно отримувати поштову кореспонденцію та пенсії.

НЕ МЕНШ важливою проблемою є транспортне сполучення, хоча район і розташований на незначній відстані від обласного центру. Спільно з обласним управлінням автотранспорту вирішено питання відновлення автобусного сполучення до сіл Січкарівка, Тарасівка, Євдокіївка. Ми мріємо, аби у селах були сучасні дороги. І поступово, спільними зусиллями віднаходимо кошти, щоб іх привести у нормальний стан. За моїм наполяганням вже відремонтовані дороги у селах Очеретувате, Олександрівка, Приют, Шевченківка, Євдокіївка, Поливанівка, Першотравенка, Новопетрівка, Водяне та в райцентрі - селищі Магдалинівка.
Невдовзі Почино-Софіївська школа та сільський ФАП матимуть власні свердловини питної води, а у Приюті та Очеретуватому вирішується питання щодо встановлення водонапірних башт.
У Виноградівському сільському будинку культури встановлено електрокотел для опалювання. Відтепер сільські аматори сцени зможуть займатися своєю улюбленою справою і тоді, коли за вікном негода й заметіль.
В обласної виконавчої влади ще багато планів щодо поліпшення умов життя та праці селян як Магдалинівського, так й інших районів області. Впевнений, що за умови спільної зацікавленості усіх служб, які відповідають за транспортне сполучення, ремонт доріг, створення робочих місць, вирішення соціальних питань, у людей з’явиться надія і село поступово відродиться. Ця робота триватиме і надалі, про що ми у подальшому будемо інформувати читачів “Сільських новин”.

Олександр ЛЮБОВИЧ, заступник голови
Дніпропетровської облдержадміністрації.