Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Селяни з водою!


23.12.2015

Ще тисяча мешканців Дніпропетровщини отримали воду. До села Петрове, що на Софіївщині, проклали новий водовід. Загалом цьогоріч, завдяки будівництву водоводів, воду підвели 20 тисячам сільських жителів.

У село Петрове вперше за останні 20 років добралася питна вода - не в цистерні, а водоводом. Це результат спільної роботи місцевої громади та обласної влади. Загальна вартість – понад 11 млн. гривень.

«Ще тисяча мешканців отримали воду. Села без води - це неприпустимо. За два роки ми прокладемо 380 кілометрів труб, 70 тисяч жителів сільської місцевості будуть з водою», - зазначив голова ОДА Валентин Резніченко.

Микола Кульчицький пам’ятає воду з крана в Петровому ще в радянські часи. Потім, каже, перейшли на привізну. Але купувати її зараз - не по кишені, особливо пенсіонерам. Любов Широкоступ показує басейн під питну воду. Він вміщує 10 кубів. Каже, це крапля в морі, коли у дворі велике господарство.

«Село було з водою 20 років тому. І то недовго. Але сьогодні завдяки підтримці обласної адміністрації вода повернулася. І це для людей велике свято», - підкреслив Софіївський сільський голова Петро Сегеда.

Цього року прокладено шість водоводів. Їх загальна протяжність - близько півсотні кілометрів. З водою вже майже 20 тис. селян. Один із наймасштабніших проектів 2015 року - в Апостолівському районі. Довжина водопроводу тут 4,3 км. Крім Апостолового, до нього приєднані три села - Перше Травня, Нова Січ і Семенівка. Воду отримують більше 14 тисяч людей. У планах наступного року ремонт і будівництво ще 12 водоводів.