Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сергій Біжко: Воєнні злочини, корупція та нецільове використання бюджетних коштів – одні з головних пріоритетів сьогодення 


07.02.2023

Керівник  Дніпропетровської обласної прокуратури Сергій Біжко провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області. У роботі наради взяли участь представники органів влади  Дніпропетровщини.
Очільник обласної прокуратури акцентував увагу на злочинах, вчинених в умовах воєнного стану та проти основ національної безпеки, це те, що в першу чергу очікує від нас суспільство. Неприпустимо, коли гумдопомога, що  призначалась для людей, які постраждали від збройної агресії, продається волонтерами для особистої наживи. Також це стосується боротьби з корупцією та «ухилянтів», які незаконно перетнули кордон в умовах воєнного часу.
«Запобігання корупції залишається пріоритетним напрямом.  Наша позиція сьогодні однозначна - в умовах сьогодення корумпований посадовець нічим не відрізняється від зрадника Батьківщини», - наголосив Сергій Біжко.
Подальшої координації потребує протидія організованій злочинності, злочинам у сфері оподаткування, пов’язаних із розкраданням бюджетних коштів, у сфері земельних правовідносин, вжиття заходів щодо конфіскації активів осіб, причетних до збройної агресії, об’єктів права власності РФ та їх резидентів. 
На нараді виступили керівники правоохоронних органів, представники органів влади  Дніпропетровщини, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації та узгодження.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.