Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Шана берегиням


12.03.2012

В Академічному театрі опери та балету Дніпропетровська пройшли урочисті заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод та міський голова Іван Куліченко щиро привітали більше тисячі присутніх жінок – медиків, освітян, науковців, вихователів прийомних дітей, працівників сільського господарства і держслужби.

- Зі святом весни, краси, любові вас, любі жінки! – сказав Олександр Юрійович. – Ви не лише берегині сімейного вогнища, люблячі дружини і турботливі матері, а й берете активну участь в освітньому, культурному та громадському житті Дніпропетровщини. Бажаю вам міцного здоров‘я, любові, сімейного благополуччя, щоб поряд завжди були надійні і люблячі чоловіки!
Під час урочистостей тридцять одна жінка отримала державні нагороди, відзнаки і почесні звання. А у святковому концерті взяв участь і Заслужений артист України Віктор Павлік, чиїм гарним пісням аплодували всі присутні.
Серед нагороджених і курилівський селищний голова Петриківського району Олена Саєнко (на знімку вона справа, а зліва – мама-вихователька з Курилівки Ірина Винокурова).
- Я нагороджена пам‘ятним знаком «80 років Дніпропетровщині» і годинником від голови облдержадміністрації, – сказала в інтерв‘ю «Сільським новинам» Олена Микитівна. – Це в мене не перша відзнака. Вважаю, її заслужили всі мешканці Курилівки, які розвивають і будують селище. Разом нам вдалося оновити центр, придбати спортінвентар, світломузику для молоді. Є п‘ять гарних магазинів, ощадкаса, клуб опалюється. У ньому є великий плазмовий телевізор, біля якого дивимося разом з молоддю найбільш захоплюючі спортивні поєдинки – недавні бої Віталія та Володимира Кличків. Спільний перегляд і обговорення єднає молодь, сприяє росту почуття патріотизму і гордості за Україну та її громадян. Такий саме перегляд буде і матчів Євро-2012. У селищі майже все працездатне населення має роботу, переважно завдяки близькості Дніпродзержинська. А ще у нас є родина Винокурових. Ірина Павлівна та Сергій Олександрович виростили своїх дітей і взяли шестеро прийомних. Це справжній батьківський подвиг.
Ось такий невеликий штрих до портрета присутніх на урочистостях.
Тож зі святом вас, берегині курилівської і всієї української землі!

Григорій ДАВИДЕНКО.