Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Шість областей перейшли мільйонний рубіж зі збирання зерна


02.08.2012

В Україні підходять до завершення жнива. Наразі зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 7,9 мільйонів га, що становить 80% від прогнозу. Шість областей зібрали більше мільйона тонн зерна. Про це під час брифінгу у Кабінеті Міністрів повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«На сьогодні жнива вийшли на завершальний етап. При прогнозі 9,9 мільйонів га ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 7,9 мільйонів га. Аграрії вже зібрали 18,3 мільйонів тонн зерна. Ряд областей перейшли мільйонний рубіж зі збирання зерна. Так, Одещина намолотила 1,5 мільйонів тонн, Харківщина та Вінниччина – близько 1,4 мільйона тонн кожна, Черкащина, Запоріжжя та Донеччина – також кожна понад 1 мільйон тонн», - повідомив Микола Присяжнюк.
Міністр зазначив, що аграрії зберуть врожай не нижчий, ніж середній за останні 5 років.
«Загалом по Україні, намолочено 12,1 мільйонів тонн пшениці, 5,5 мільйонів тонн ячменю, 336 тисяч тонн жита. Сільгоспвиробники зможуть отримати достойну плату за вирощене зерно, оскільки попит на світовому ринку залишається стабільним та навіть по деяким позиціям підвищується з огляду на зниження прогнозів виробництва зерна у світі», - зауважив міністр.