Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Синоптики розповіли, якою буде ця зима


28.10.2015

Найбільш холодними місяцями стануть грудень і січень, а лютий, за прогнозами синоптиків, буде м'яким.
Метеорологи прогнозують, що майбутня зима буде в межах температурної норми помірно-континентального клімату, однак холоднішою, ніж минула. У відділі кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди гідрометеорологічного НДІ НАН України чекають теплого початку зими. «У першій декаді грудня утримається температура вище норми, чекаємо до 7 градусів тепла. Але після 10 грудня очікуємо тривале похолодання (3-5 градусів морозу) до початку наступного.
Однак прогнози гідрометеорологічного НДІ НАН України та Укргідрометцентру на Новий рік відрізняються: «Новий рік повинен бути морозний, з кінця грудня і до 10 січня можливі найнижчі температури: вночі місцями –10-15 градусів», - каже Вазіра Мартазінова. У свою чергу заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко зазначає, що «на Новий рік нульова температура, сніг з дощем».
В іншому синоптики сходяться і прогнозують звичну за температурою і опадами зиму. «Всі три зимових місяці виявляться близькими до норми, як за температурою, так і за опадами», - пояснює Анатолій Прокопенко. - Для грудня середня норма «за морозами» - мінус 2-4 градуси, для січня і лютого - 3-5 морозу, за опадами всі місяці в межах 20 мм». «Далі (після 10 січня) температура відновиться і піде вище норми на 3-4 градуси. Тобто лютий очікується м'яким і з незначними опадами», - сказала Вазіра Мартазінова. Проте різкі зміни не виключені.