Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сир для… свиней


26.04.2012

Під час перевірки пунктів заготівлі молока співробітники ветеринарної міліції спільно з оперативниками УБОЗу у Чутівському районі Полтавщини виявили підпільний цех з виробництва молочної продукції.

ПРАВООХОРОНЦІ з‘ясували, що молоде подружжя, яке займалось заготівлею молока у населення, вирішило підзаробити на нелегальному виготовленні популярного сиру «Сулугуні». Своє «підприємство» горе-бізнесмени, звичайно ж, ніде не зареєстрували, тож не мали і ніяких дозвільних документів на такий вид діяльності. Взагалі-то цю кімнату, стіни якої облицювали кахельною плиткою, а підлогу обладнали примітивною стічною каналізацією, й цехом назвати важко. І тим не менш, тут підприємці організували виробництво так званого «Сулугуні». Продукцію виготовляли з явним порушенням існуючих санітарно – гігієнічних норм. У брудних бочках – кисле молоко, на підлозі – бруд. Якби це бачили покупці, то нізащо б не купували вироблену у таких умовах продукцію. Під час огляду приміщення правоохоронці виявили 500 літрів молока і 55 кілограмів так званого «Сулу гуні». Така продукція підлягає утилізації. Але на прохання чоловіка дозволили «сир» згодувати свиням, яких утримувало подружжя.  
Також вдалось з‘ясувати, що підприємці свою «самопальну» продукцію реалізовували у невеличких продуктових магазинах Харкова. На порушника склали адмінпротокол. Подружжя пообіцяло надалі займатись виключно заготівлею молока й назавжди забути про виробництво «Сулугуні» чи чогось подібного.

Петро БРАТЧЕНКО.