Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Складові: агровиробництво, культура, спорт


18.04.2013

Тільки-но сонце відкрило своїм ключиками землю, загули, ніби бджоли, на полях трактори. Триває посівна - найвідповідальніша пора для хліборобів. За два тижня Дніпропетровщина однією з перших в Україні завершила сівбу ярих зернових, на площі 236 тисяч гектарів.

Прикметно, що саме о цій порі голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков завітав до Покровського району, де крім традиційно потужних агроформувань, збереглися і до цього часу працюють об’єкти соцкультпобуту: кінноспортивна школа, дитячо-юнацька спортивна школа, дитячий оздоровчий табір, заклади культури – тільки у райцентрі їх два, а ще - в селах. І все це лягає на плечі бюджету. Але, на переконання енергійного голови райдержадміністрації Олександра Кузьменка, вся ця соціальна інфраструктура, яку досить нелегко фінансувати, сьогодні працює на майбутнє Покровського району. І молодь, яка здобуде спеціальність у міському виші чи місцевому профтехучилищі обов’язково повернеться додому, де її знання і вміння будуть затребувані.
- Найближчими днями згідно з планом розпочнеться сівба кукурудзи і соняшника, - повідомив під час наради Дмитру Колєснікову, заступнику голови облдержадміністрації Вадиму Нестеренку, генеральний директор ТОВ «Земля» Сергій Андрухов.
- Хороший урожай – це запорука підвищення соціальних стандартів для мешканців сіл,- зауважив губернатор Дмитро Колєсніков і додав, що на сьогодні в середньому зарплата аграріїв Дніпропетровщини за три місяці 2013 року зросла на 17% і становить 2039 грн. порівняно з 1739 грн. минулого року.
Ясна річ, що це не ті гроші, які відповідають нелегкій хліборобській праці на землі. І схоже керівництво області це розуміє і переймається проблемами селян.
- Аграрії і влада мають працювати як один злагоджений механізм, щоб своєчасно провести всі роботи. Щоб від першого зернятка до збору урожаю ми прийшли з максимальним результатом, - зазначив губернатор Дмитро Колєсніков.
Губернатор також відвідав кінноспортивну школу.
Впродовж тисячоліть коні - вірні супутники українців в ратних і трудових буднях. У цьому закладі любов до цих тварин є аксіомою для співробітників та учнів. Як зазначає її директор Валерій Бідник, державній установі непросто утримувати 45 коней української верхової породи, особливо такої довгої зими, як нинішня. А результати її праці вражають - у Покровщині шість майстрів з кінного спорту, з них два - міжнародного класу! Тут навчаються тридцять п’ять хлопців і дівчат, які після звичайної школи поспішають до своїх вірних чотириногих партнерів.

- Керівники господарств і установ району добре розуміють значення спорту для виховання міцних духом і тілом українців, - повідомив «Сільським новинам» голова Покровської РДА Олександр Кузьменко. - Віднедавна ТОВ «Україна», де директорує Олег Пучка, вкладає в розвиток кінноспортивної школи мільйон гривень. Буде клас для теоретичних занять, крите конкурне поле. Підвозитимемо учнів, кожна дитина в районі зможе реалізувати свою мрію. Це перший такий проект в Україні.
А ще високі гості побували у дитячо-юнацькій спортивну школу, де крім прекрасного басейну працюють секції з боксу, футболу, волейболу, незабаром має з’явитися секція з баскетболу, оскільки Дніпропетровськ у 2015 році стане місцем проведення Євробаскету-2015.

Яна ОЛЕКСЮК, Григорій МИКОЛАЙЧУК.
Дніпропетровська область.