Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Службова недбалість та несплата податків зі збитками понад 100 мільйонів - підозрюються експосадовиця податкової та бухгалтер підприємства


09.09.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру головному бухгалтеру одного з найбільш промислових підприємств міста Кривий Ріг та ексзаступниці начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області за фактом  ухилення від сплати податків та службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 212 ,ч. 2 ст. 367 КК України). 
За даними слідства, у звітний період головний бухгалтер підприємства  під час складання податкової звітності занизила суму сплати екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених місцях, забруднення атмосферного повітря та водних об’єктів.
Після проведення планово-документальної перевірки заступниця начальника податкової інспекції, незважаючи на вказані порушення на підприємстві, прийняла рішення щодо несплати вказаного податку у повному обсязі.
Внаслідок вказаних дій державі спричинено збитки у сумі понад 100 млн. грн.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.