Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Смаколики: кекс і горіхове печиво


23.09.2020

Кекс 
150 г борошна, 100 г вершкового масла, 100 г гарбуза, 80 г цукру, яйце, 0,5 чайної ложки соди, сіль. Для помадки: 90 мл молока, 50 г цукру, 50 г вершкового масла.
Гарбуз натерти на дрібній тертці, трохи посолити, залишити на 10 хвилин. Потім віджати від соку, зберегти його для приготування помадки. Вершкове масло взбити з яйцем і цукром. Додати соду і гарбуз, перемішати. Всипати просіяне борошно, замісити однорідне тісто. Заповнити ним застелену пергаментом форму, випікати протягом 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Кекс остудити, вийняти з форми. 
Приготувати помадку. 2-3 столові ложки гарбузового соку з'єднати з молоком, вершковим маслом і цукром, довести до кипіння, проварити до запустіння. Остудити. Полити кекс помадкою і дати проcочитися.
 
Горіхове печиво
Склянка волоських горіхів, склянка цукру, 250 г вершкового масла або маргарину, 4 ст. ложки сметани, 4-6 ст. ложка борошна.
Горіхи подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку, додати цукор і розм’якшене вершкове масло (маргарин), добре перемішати масу. Потім додати сметану і збити все міксером. Всипати борошно і замісити тісто, воно повинно бути щільним і еластичним. Готове тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачати в пласт і вирізати склянкою або формочками печиво. Можна тісто просто пропустити через м’ясорубку. Викласти вироби на деко. Випікати  30 хвилин при 170 градусах.