Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Солодша від цукру


20.07.2011

Розповідає Валентина Чорна, лікар-натуропат, 20 років вивчає вплив стевії на організм людини:
- Оснофвними причинами підвищення артеріального тиску в старших людей є порушення обміну речовин і накопичення холестеринових бляшок на стінках судин. Це призводить до запалення судин, вони швидше реагують на спазм, аніж на розширення. Стінки товщають. Щоб артеріальний тиск почав знижуватися, слід нормалізувати обмін речовин. Створити умови, за яких не відкладатимуться бляшки, а ті, які є - зруйнуються. Стевія стимулює вироблення гормонів, які спалюють глюкозу, знімає запалення зі стінок судин, вони починають відновлюватися.
Якщо пити запарену траву, лікування буде досить тривале. Організму самотужки витягти з трави необхідні речовини дуже важко. Лікар радить уживати екстракт стевії, який роблять на водній основі. Він натуральний. Речовини, що містяться в екстракті, близькі за будовою до людських гормонів, тому організм сприймає їх за свої. Пацієнтам легшає вже за тиждень.
Зробити екстракт у домашніх умовах дуже важко. Це складна технологія, де температура води підтримується у межах 36 градусів.
Екстракт добре виводить шлаки з організму. Зашлаковані клітини отримують дуже мало кисню, вони наче заблоковані. Екстракт цю блокаду знімає. Клітини швидко очищуються, отримують у кілька разів більше кисню. Екстрактом можна цілком замінити цукор, який закислює кров, через що кальцій випадає в осад. Тому руйнуються кістки, з’являються карієс та парадонтоз.
Замість цукру, а також для профілактики захворювань достатньо пити чай із листя стевії. Воно солодке.
Екстракт можна давати дітям від народження. Його додають у компоти, сир, каші. Печиво і цукерки зі стевією можна вживати дітям від 3 років. Крім трюфелів, вони важкі для травлення. Щодо меду, то раджу давати дитині не більше 5 г на день.