Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Торт «Поль-Робсон»


09.09.2021

Тісто: 50 г вершкового масла, скл. цукру, скл. сметани, 1,5 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком), борошно (приблизно 4 склянки), 2 ст. л. какао. 
 Крем: скл. цукру, 1,5 скл. сметани, 100-150 г волоських горіхів, пакетик ванільного цукру. 
 Шоколадна глазур: 2 ст. л. молока, 4 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла, 3 ч. л. какао.  Збити розм’якшене вершкове масло із цукром і сметаною, додати соду. Розділити тісто на дві частини, в одну з них додати какао. Потім у кожну додати приблизно по 2 склянки просіяного борошна. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не прилипати до рук. 
Розділити тісто на рівні за розміром кульки, накрити плівкою або рушником, щоб не засохли. Розігріти духовку до 200°С. По черзі тонко розкочуємо тісто, вирізуємо за допомогою тарілки форму кола та випікаємо кожний корж приблизно 5 хвилин. Виймати корж потрібно, коли він ще м’який. Головне не пересушити! Усього має вийти 6-8 коржів. 
Для крему добре збити сметану з цукром і ванільним цукром, додати здрібнені горіхи, перемішати. Рясно змазати коржі, чергуючи темні та світлі, крім верхнього! Верх торта заливаємо шоколадною глазур’ю і залишаємо просочуватися як мінімум на ніч, а якщо дозволяє час, то й на довше. Чим торт краще просочиться, тим буде смачнішим.