Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Три громади долучилися до пілотного проєкту зі створення аграрного реєстру


17.09.2020

В Україні створюють онлайн-платформу для сільгоспвиробників – державний аграрний реєстр, або ДАР. Електронна система – у поміч аграріям, землевласникам, орендарям ділянок землі. Проєкт вже випробували у деяких областях. Другий етап охоплює 53 громади України. До нього вже долучилися і три ОТГ Дніпропетровщини: Апостолівська, Межівська, Троїцька. Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку ОДА Петро Лашин.
«Державний аграрний реєстр – зручний електронний майданчик для виробників сільськогосподарської продукції. Фермери із Апостолівської, Межівської, Троїцької громад вже сьогодні можуть пройти реєстрацію. Участь у ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виправити можливі помилки, зареєструвати майнові права на землю», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Петро Лашин.
У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР зможуть подавати онлайн-заявки на участь у державних та регіональних програмах державної підтримки сільгоспвиробників.