Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Цілюща криниця


23.04.2015

У кожної людини рідний край асоціюється із певними подіями та пам’ятками, які його оточували ще з дитячих років. Так і є… Не можна не любити край, в якому народився та виріс. Останнім часом все більше людей на Україні цікавляться не тільки історією рідного краю, а й своїм власним родоводом. Важливу і навіть ключову роль зіграли події на Сході України, які сколихнули в серцях людей віру, надію і приспану любов до Батьківщини.
Стоїть на шляху колодязь, з виду непоказний, неначе соромиться своєї вдачі. Розташований в місці, де природа зібрала всі свої барви і кинула до ніг людини. Цементна брила біля нього, щоб людям зручно було води дістати. Хтось облагородив його, надівши солідного «бриля» на голову. Та ще й колір вибрав червоний, щоб видно було із далеку. Але не зважають люди на те, що криниця розташувалась на самому краєчку останньої вулиці міста Підгородного. Йдуть, вклоняються, беруть воду, щоб здоров’ям запастись. Адже якість води надзвичайно висока. Це підтвердили робітники лабораторії, які брали зразок води на аналіз.
Колись давно тут пролягав знаменитий Чумацький Шлях, яким козаки сіль возили. І в традицію їхню входив обов’язок на місці привалу криницю копати. От і викопали козаки криницю на радість людям. Хто йде – вклоняється, води поп’є. І колодязь відповідає чуйним підгороднянам своєю прохолодною та смачною і корисною водою. Адже не один десяток років добрі люди підтримують його в гарному стані, не даючи рокам осісти на його поверхні сизим димом та мохом…

Юлія РАВШАНОВА. Дніпропетровська область.