Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Цілющі властивості буряка


02.12.2010

Відомо, що буряк допомагає справитися з такими неприємними явищами в шлунково-кишковому тракті, як запори, метеоризм і кольки. Але не всі люблять буряк через його смакові якості, але це можна виправити, якщо знати, як зробити з такого дешевого овоча справжній делікатес.

Дієтологи вважають буряк найкращими природними ліками, які допомагають справлятися із синдромом «ледачого» кишечника. Буряк містить у собі масу важливих для здоров`я речовин. Приміром, пектини - речовини необхідні організму в якості натурального «очисника». Справа в тому, що пектини здатні зв`язувати і виводити з організму солі важких металів. Йод, що міститься в буряку, просто необхідний для щитовидної залози. Наявність магнію робить буряк необхідним продуктом для гіпертоніків.
Крім цього, в буряках міститься дуже багато заліза, і часто даний овоч включають до раціону при зниженому рівні гемоглобіну. Буряк містить органічні кислоти і велику кількість клітковини.
Відмовлятися від такого корисного продукту просто немає сенсу, а якщо вам не подобається його «природний» смак, то можна скористатися простими рецептами.
Неймовірно смачна і корисна страва, відома під назвою «бурякова ікра». Для приготування страви відваріть чотири коренеплоди, а потім очистіть їх від шкірки. Візьміть один солоний огірок і чотири зубчики часнику, обсмажте цибулю. Візьміть всі овочі і пропустіть їх через м`ясорубку, в отриману суміш слід додайте сіль і перець.