Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Цирковий квартал» у Днiпрi


25.09.2019

Програма під такою брендовою назвою уже відкрила новий творчий сезон у Дніпровському державному цирку минулої суботи, 21 вересня. Організатори, як завжди, подбали про те, щоб захоплення цирком полонило всіх, хто прийде на перегляд. 

Відкриває програму кінно-акробатичний ансамбль під керівництвом заслуженого артиста Північної Осетії Бориса Лазарова. Не можна без хвилювання дивитись, як вершник, стоячи на спині коня, розгортає синьо-жовтий прапор України.
Кораблі пустелі  та  розкішні лами   теж дивують граціозними і злагодженими рухами. Керівник номеру Борис  Лазаров  розповів, як випадково потрапили ці верблюди до нього. Колись у Білорусі гастролював румунський цирк. Під час цих гастролей  у верблюдів з’явилося потомство – два хлопчики і дівчинка. Цирк від’їхав, а верблюденят залишив.  Їх виростили, і ось уже сьомий рік вони виступають на манежі. На питання про те, що хочуть заборонити використовувати тварин в цирку, Борис Лазаров відповів, що це не від великого розуму. «Всі думають, що в цирку вбивають тварин, навпаки, в цирку тварин люблять і доглядають за ними», – говорить дресирувальник. І справді, верблюди і лами виблискували чисто розчесаною вовною в променях прожектора і  виглядали як гарно доглянуті  і добре вгодовані тварини.
Веселими і гіперактивним далматинцям теж не будеш співчувати, бо під керівництвом Ніни Бойко вони почувають себе повними господарями манежу. Здається, псевдо захисники тварин просто ніколи не бували у сучасному цирку, тому не мають уяви ні про утримання тварин, ні про їхній стан. А шкода.
Перехоплює дух номер  на підкидніих дошках  у виконанні  акробатів під керівництвом заслуженого артиста Рафаеля Алієва.  Артисти по черзі  злітають під купол цирку, демонструючи надскладні сальто-мортале. 
Повітряні гімнасти із Азербайджану уже не вперше у Дніпрі, але цього разу під куполом цирку вони розповідають про любов, яка не вмирає.
Веселі паузи між виступами заповнює клоунський дует «Алекс і Ко», за плечима якого двадцять років спільної веселої творчості. Це українські артисти, випускники Київського циркового училища, а нині клоуни із Американського цирку братів Ринглінг Барнума і Бейлі.
Програма «Цирковий квартал» радуватиме шанувальників цирку до 20 жовтня. Поспішіть, аби не пропустити вражаюче циркове шоу, наповнене цікавими і неординарними виступами самородків цирку з України, Білорусі, Азербайджану та США. Подаруйте і собі, і своїм дітям та онукам дві з половиною години веселого настрою і незабутніх вражень.
Яна ОЛЕКСЮК, м. Дніпро.