Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Творчий десант Шевченківського тижня


20.03.2019

14 березня народний фольклорно-етнографічний гурт «Криниця» разом з представниками Підгородного завітали до ДПТНЗ «Дніпровський центр ПТОТС» та виступили на заході в рамках Шевченківського тижня  «Письменники, художники, фольклористи Придніпров’я».
Дніпропетровщина багата талановитими людьми, серед яких відомі письменники, художники, музичні виконавці. Своєю творчою працею вони прославили рідний край, збагативши його новими творами, піснями, картинами.  Їхня творча спадщина – це духовний скарб Придніпров’я. 
На свято краси, творчості і натхнення «Письменники, художники, фольклористи Придніпров’я» Державний професійно-технічний навчальний заклад «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» запросив заслуженого лікаря України, художницю Ларису Гардецьку, її cестру Світлану Олійник, які є доньками поетеси Раїси Гольченко, народний фольклорно-етнографічний гурт «Криниця» (художній керівник Катерина Карапиш), депутата Підгородненської міської ради Аллу Свєчкіну. Це надзвичайні люди: талановиті, з багатобарвним сприйняттям світу. 
На творчій зустрічі прозвучали козацькі пісні, у яких відчутний перегук із сучасністю. Учні декламували вірші нашої землячки Раїси Гольченко, розповідали драматичні факти із життя поетеси. 
Поезія — це стан її душі, пісня, яка лине із самого серця. Кожен вірш — це сповідь Раїси Гольченко, якийсь незабутній епізод з її життя, неповторний барвистий опис життєво важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. У цьому сповна переконалися учасники заходу.
Життя любити треба. Любити так, щоб залишити слід на землі у віршах, художніх замальовках, у дітях, онуках, у праці…Ці слова – девіз головного лікаря Дніпровської центральної районної лікарні Лариси Гардецької, яка знаходить у своєму житті час для творчості.
Привернули увагу учнів живописні картини Лариси Володимирівни, вразивши яскравою самобутністю, поетичною силою своїх творів. Її цикли присвячені квітам як дітям Всесвіту. Вони мовби розповідають світові, який талановитий її народ, як глибоко розвинуте в ньому естетичне почуття, наскільки сприйнятлива душа до всього прекрасного в житті.
Заходи з популяризації творчості митців рідного краю будуть проводитися і надалі,  учні продовжать знайомство із творчістю письменників, художників, музикантів Дніпропетровщини.
Ніна ВОЙТОВИЧ,
директор ДПТНЗ «Дніпровський центрпрофесійно-технічної освітитуристичного сервісу».