Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Тюремний кіт «працював» наркокур’єром


31.10.2013

Співробітники одного з пенітенціарних закладів Молдови «затримали» незвичайного наркокур’єра: засуджені навчили кота виходити і заходити на територію в’язниці, доставляючи в нашийнику марихуану та інші види легких наркотиків. Про це повідомила прес-служба Департаменту пенітенціарних установ Молдови.

«Співробітники тюремної охорони помітили, що кіт, який мешкає на території в’язниці, періодично залишав її територію, а за через певний час знову повертався. Увагу охорони привернув незвичайний нашийник, до якого були прикріплені ледве помітні поліетиленові пакети. При перевірці виявилось, що в пакетах кіт доставляв засудженим марихуану та інші види наркотичних речовин», - вказується в повідомленні.
Вдалося також з’ясувати, що кіт виходив «на волю», де його «забезпечували» марихуаною, через невелику діру в стіні, де перебувала тюремна охорона.
Нині правоохоронними органами проводяться додаткові слідчі заходи, мета яких - з’ясувати, кому із засуджених призначався вміст пакетів і хто «забезпечував» ними кота за межами пенітенціарного закладу.