Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У вас радикуліт?


26.06.2015

Лікування народними методами

Втирати у хворі місця водний розчин соку хрону (1:1), відразу після цього обв’язувати їх вовняною тканиною.
Подрібнити на дрібній тертці очищену чорну редьку. Прикладати до хворого місця як гірчичники. Те ж саме — при ревматизмі і невриті.
Змочити соком чорної редьки шматок чистої щільної, м’якої тканини, накласти його на хворе місце і укутати теплою ковдрою або хусткою. Компрес можна не знімати 2-3 доби, якщо не буде сильного печіння. При необхідності процедуру можна повторити кілька разів.
Терту сиру картоплю зі шкіркою змішати з рівною кількістю бензину, прикласти на марлі в попереково-крижову область на 10-15 хвилин.
Зварити 0,5 кг бульб картоплі в шкірці, потовкти та змішати з 1-2 столовими ложками питної соди. Суміш нанести на марлю, складену в 1-2 шари, і потім накласти на область попереку, бажано картопляною стороною. Зверху компрес покрити целофаном і обв’язати вовняною хусткою.
Часник, розтертий в кашку, змішати з топленим нутряним свинячим жиром у співвідношенні 1:2 по обсягу і втирати щодня в хворі ділянки тіла. Мазь зберігати в щільно закритому посуді в темному, прохолодному місці. Перед вживанням необхідну кількість мазі підігрівати.
Втирати в місця сильних больових відчуттів невелику кількість піхтового масла. Ефективність лікування підвищується при втиранні після прийняття ванни або прогрівання хворих місць. Курс лікування — 10-15 процедур. Те ж рекомендується при болях у ногах, гомілкостопі, колінному суглобі.
При радикулітах, ревматизмі, плевриті, невриті та при простудних захворюваннях допомагають гірчичники та гірчичні ванни: 200-400 г порошку гірчиці розмішати в мисці і вилити на повну ванну. Тривалість ванни 15 хвилин, температура до 39 градусів для жінок і до 43 градусів для чоловіків. При слабкому серці можна перебувати в гірчичній ванні не більше 3-5 хвилин при температурі 38-39 градусів.
Змішати склянку розтертої в кашку чорної редьки і головку розтертого в кашку часнику. При загостренні радикуліту суміш прикладати до хворої ділянки тіла на 10-15 хвилин. Можна на хворе місце прикладати марлевий мішечок, заповнений розтертим часником. Тримати до появи печіння. Потім цю область змастити теплим рослинним маслом і добре укутати вовняною матерією.