Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Учитель, кажуть, то від Бога. А всі інші професії - то від Учителя


04.10.2012

Шкіл на Дніпропетровщині не закриватимуть. Це пообіцяв голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на урочистостях з нагоди Дня працівників освіти в Дніпропетровському оперному театрі. А розпочалися вони на площі перед театром виставкою авторських робіт учнів профтехучилищ краю. Під теплим жовтневим сонцем милували очі й надзвичайно цікаві та яскраві твори на вільну тему у різних жанрах.

- Усе це зроблене виключно руками учнів, - з гордістю показує роботи вихованців директор Західно-Донбаського професійного ліцею Володимир Степаненко. - Всі вони можуть застосовуватися у виробництві. А щоб дізнатися, які млинці печуть наші кухарочки, то тут треба куштувати.
Разом з виставкою пройшов і марш спортсменів-переможців. Учителів краю зустрічала юна святкова варта і духовий оркестр.
- Святковий настрій у всіх забезпечений, ще й погода дуже гарна, - поділився враженнями методист П’ятихатського районного відділу освіти Анатолій Синєколодецький. – Втоми від дороги як і не було.
Урочистості продовжилися в театрі, де голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул щиро вітав присутніх освітян з найголовнішим професійним святом України:
- Велика подяка вам усім за щоденну, часто непомітну працю, плоди якої вихованці інколи відчувають через роки після навчання. Особлива подяка за навчально-виробничі комплекси, де діти знайомляться з професіями. Запевняю, що на Дніпропетровщині жодна школа не буде закрита. Здоров’я вам, терпіння і людського щастя!
З нагоди свята п’ятнадцяти педагогам, переможцям конкурсу «Вчитель року – 2012», були вручені грошові винагороди. З сільських шкіл цієї честі удостоєні біолог Солонянської ЗСШ №1 Інна Пушко, вчитель української мови та літератури Молодіжнянської СЗШ Царичанського району Тетяна Сірко, біолог Апостолівської СЗШ №1 Любов Кулініч. А тридцять п’ять директорів шкіл області отримали інтерактивні мультимедійні дошки. Після цього усіх присутніх українськими народними і сучасними піснями натхненно вітав відомий вокальний квартет «Гетьман» зі столиці України. Дзвінка мелодійна палітра голосів «гетьманців» припала до душі всім освітянам.
Учитель, кажуть, то від Бога. А всі інші професії – то від Учителя…

Григорій ДАВИДЕНКО.