Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Україна втрачає своїх синів


22.11.2018

Минулої п’ятниці у залі засідань Новомосковської районної ради теж вшановували хліборобів району, які з року в рік отримують високі показники у рослинництві та тваринництві. На свято завітав народний депутат України Вадим Нестеренко, голова Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей Анатолій Білик.
Та почалися урочистості зі смутку: заступник військового комісара Новомосковського об’єднаного міського військового комісаріату Станіслав Козак повідомив, що 27 червня 2018 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 122-мм снарядами спостережного посту на позиціях ЗСУ в околицях сіл Богданівка-Петрівське Старобешівського району на Донеччині загинув солдат 93-ої окремої механізованої бригади Дмитро Петрушенко, син колишнього голови обласного ФСТ «Колос» Василя Петрушенка. 
Указом Президента України від 11 жовтня 2018 року, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Дмитро Петрушенко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 
Нагороду захисника Вітчизни вручили його батькам – Василю Григоровичу, Марії Сергіївні та брату Владиславу, який зараз несе службу у Нацгвардії України. 
Іще одну важку втрату понесла Новомосковщина – 10 листопада ц. р.  загинув син колишнього голови Новомосковської РДА Павла Селіхова. 
Під час проведення заходів із недопущення проникнення ДРГ противника в проміжки між спостережними постами на Світлодарському напрямку унаслідок спрацювання вибухового пристрою загинули старший сержант 72-ї ОМБ Роман Селіхов (позивний Гера), 1976 року народження, а також сапер 12-го окремого мотопіхотного батальйону «Київ» 72-ї ОМБ Юрій Олійник (1974 року народження).
Як зазначено в повідомленні, старшина Юрій Олійник та старший сержант Роман Селіхов до останнього виконали свій обов’язок. На виконання вкрай складного та небезпечного завдання пішли особисто, щоб не наражати на небезпеку своїх підлеглих. 
Їхній вчинок завжди буде прикладом непохитної мужності та героїзму. Всі бійці групи представлені командуванням Об’єднаних сил до державних нагород. Юрій Олійник та Роман Селіхов – посмертно.
Весь зал встав, аби вшанувати своїх Героїв, як віддали своє життя за Україну, за наше спокійне життя.
Слава Україні! Героям слава!
На знімку: голова Новомосковської РДА Володимир Сагайдак вручив синівський орден “За мужність” родині Петрушенків.
 
Мирослав ВІРЧЕНКО.