Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Україна і Росія домовилися про закінчення «сирної війни»


05.04.2012

Росія готова скасувати обмеження на ввезення з України сирів. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко на брифінгу за підсумками переговорів із главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком, повідомляє агентство «Інтрефакс-Україна».

«Обмеження на тверді та напівтверді сири українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті після відпрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки», - зазначив він. За словами Петра Порошенка, в короткі строки будуть представлені відповідні документи і пояснення щодо Гадяцького заводу, де пройшла перевірка російської сторони. «Після цього йому доступ на російський ринок буде відкритий», - підкреслив він.
Також Петро Порошенко зазначив, що найближчим часом будуть організовані перевірки ще на двох заводах.
«Українська сторона створить всі умови для якісної роботи російських партнерів», - запевнив міністр економіки, підкресливши при цьому, що всі зауваження стосувалися відповідності української продукції заявленим вимогам РФ. «Претензії до безпеки продукції російською стороною не висловлювалися», - додав він. Порошенко повідомив, що надалі буде створена робоча група і обрана українська лабораторія, якій російська сторона надасть право сертифікувати продукцію на відповідність вимогам російського законодавства.
Як відомо, із 7 лютого 2012 року російська сторона ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко та молочну продукцію.