Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Важлива розмова напередодні весни


27.02.2013

На Дніпропетровщині під головуванням губернатора Дмитра Колєснікова
відбулась науково-практична конференція «Резерви та перспективи виробництва зерна на Дніпропетровщині у 2013 році». Участь у конференції взяли заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Нестеренко, провідні науковці України та сільгоспвиробники. Учасники обговорили найактуальніші питання розвитку агропромислового комплексу.

ЗОКРЕМА, були розглянуті шляхи впровадження передових технологій у виробництві рослинницької продукції, нові напрямки захисту рослин, питання підвищення родючості ґрунтів та екології.
«Наш регіон поряд з його промисловими потужностями має родючі землі, які потребують дбайливого ставлення. А це можливо за умов використання сучасних технологій та новітніх наукових розробок. Ця наукова конференція дає відповіді на питання виробників сільгосппродукції та є поштовхом для подальшої модернізації аграрної галузі», - сказав Дмитро Колєсніков.

Під час конференції Дмитро Колєсніков зазначив, що продукція сільськогосподарського виробництва – стратегічний ресурс, який є важливою складовою конкурентоспроможності регіону та країни. Дніпропетровщина за обсягами виробництва сільгосппродукції посідає шосте місце серед регіонів України. Тож розвиток кластеру сільського господарства є одним з важливих складових Комплексної стратегії регіонального розвитку.
За словами губернатора, більшість питань, які сьогодні гостро постають перед сільгоспвиробниками (зокрема, це стосується реєстрації договорів оренди земельних ділянок) вирішуються в оперативному режимі. А 28 лютого 2013 року ці питання також будуть опрацьовані на колегії облдержадміністрації.

На знімках: академік Валентин Циков у свій час був директором Ерастівської дослідної станції Інституту сільського господарства степової зони України. Тепер це господарство очолює перспективний науковець, кандидат сільськогосподарських наук Валерій Ісаєнков; губернатор Дмитро Колєсніков цікавиться розробками вчених Дніпропетровського державного агроуніверситету.