Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вчимося господарювати по-новому


14.06.2017

У приміщенні Дніпропетровської обласної ради відбувся семінар-тренінг «Консолідація ресурсів громади – кооперація – стратегічний розвиток».

Перед учасниками семінару виступили керівник проекту «Розвиток демократії в територіальних громадах» Анжеліка Пилипенко і її заступник Сергій Іванченко. Тренер семінару  Ніно Твальтвадзе презентувала стратегічний план розвитку Кутаїсі як взірець, що був визнаний найкращим стратегічним планом розвитку територій. Вона зауважила на значенні громадянської активності у створенні проектів розвитку територій. 
Учасники семінару-тренінгу  були залучені до створення  власних стратегічних планів розвитку територій, отримали практичні навички планування, перевірили ефективність  колективної роботи над планами і проектами.
Наприкінці семінару-тренінгу учасникам семінару був продемонстрований мультфільм «Як Слободян і Степан громаду створили», над яким наполегливо  працювали творчі  вчителі й учні Слобожанського НВК №1 Дніпровського району протягом двох місяців.
Керівники  проекту відзначили високий творчий потенціал команди вчителів і учнів Слобожанського НВК № 1 і висловили своє бажання продовжити творчу співпрацю і надалі. До речі, мультфільм, перекладений англійською Любов’ю Олійник і Аллою Дерягіною і озвучений п’ятикласницею Віталією Онішко, сподобався не тільки учасникам семінару-тренінгу, але й зарубіжним партнерам, які фінансують проект.
Світлана МАРКОВА.