Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Венеціанський карнавал


25.09.2014

Двадцятого вересня у Дніпропетровському державному цирку розпочався новий сезон. І маленьких, і дорослих глядачів запрошує «Венеціанський карнавал» - унікальне циркове шоу з лазерними, світловими і димовими спецефектами. Нову програму презентують українські артисти цирку – учасники різних міжнародних фестивалів і конкурсів.

Як розповів режисер Ігор Чмеркан, ця програма унікальна, оскільки в одному шоу вдалось задіяти і гімнастів, і акробатів, і папуг, і морських котиків і навіть ведмедів. У другому відділенні програми звичайний манеж перетворюється в льодову арену, і глядачам пропонують шоу від найкращих танцівників на льоду. До речі, манеж облаштовують спеціальним пластиковим покриттям. Для кращого сковзання його вкривають гліцерином. Актори цирку запевняють, що кататися на такому покритті їм – одне задоволення.
На глядачів також чекає зустріч з різнокольоровими індонезійськими папугами під керівництвом Ірини та Олександра Грошевих.
У програмі задіяні і морські котики під керівництвом Павла Жданюка і Олександра Шелукіна. Ці екзотичні тварини вміло крутять обручі, грають м’ячами, роблять навіть стійку на хвості і ще безліч важких трюків.
Захоплюючий номер виконує гімнастка Ольга Бабюк. Ось вона вже під куполом цирку і… різко падає вниз. Зал спочатку завмирає від страху, а потім, перевівши подих, підтримує сміливу циркачку бурхливими аплодисментами.
Ще глядачів порадують і дресировані ведмеді під керівництвом Юрія Дробота. Кудлаті артисти катаються на катюшках, граціозно і легко, незважаючи на свою вагу, стрибають через перепони і виконують багато трюків.
У програмі також задіяні акробати під керівництвом Андрія Щекіна, повітряна гімнастка Ольга Щелкунова. Весь вечір на манежі клоунський дует Нон-стоп, який розважатиме не тільки дітей, але і дорослих.
«Венеціанський карнавал» у Дніпропетровську триватиме до 19 жовтня. Так що поспішайте!

Яна ОЛЕКСЮК.