Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Верблюди, лами i ведмедi


15.03.2017

Нова весняна міжнародна програма Цирку Чинізеллі уже розпочалась 11 березня

у Дніпровському державному цирку. На глядачів чекають найрізноманітніші номери від учасників і призерів міжнародних фестивалів – дресирувальників, гімнастів, акробатів і дуету клоунів «Онуки лейтенанта Шмідта».

ОДНИМ із найбільш захопливих видовищ і незаперечним хітом програми є атракціон «Білоруські наїзники».  Саме з цим номером його керівник – заслужений артист Північної Осетії Борис Лазаров здобув чимало нагород, серед яких срібний приз Міжнародного фестивалю в Італії, «Золота богиня» в Японії і «Золота шпора» в Канаді.

За словами його дружини Тетяни, Борис Лазаров цирку віддав 45 років свого життя. Сама Тетяна у минулому майстер спорту зі спортивної гімнастики. Її Борис запросив для участі у цирковому номері па-де-де на конях. Спортсменці тоді не дуже сподобався цирк, і вона відмовила, але, побачивши, як її відмова засмутила Бориса Лазарова, вона сказала: «Я спробую».

–- Ось уже 40 років пробую, – жартома додала наїзниця. – Тепер разом з нами виступають двоє наших синів і невістка Валерія. Цирк – це наше життя.

І справді, поринаючи в це життя цілком, Тетяна не відчуває своїх років.

Працює родина Лазарових у Мінському цирку, звідси і національний білоруський колорит номеру, перемежований із джигітськими настроями. Від майстерності артистів, які бездоганно виконують найскладніші кінно-акробатичні трюки, перехоплює дух.

Не менш вдалим є і номер Бориса та Тетяни Лазарових з верблюдами і ламами. Доглянуті три молоді верблюди з півслова розуміють свого дресирувальника.

– Вони народилися в Мінському цирку, ніхто не хотів з ними займатися, а я якось взяв їх і не пошкодував, – розповів Борис Лазаров про своїх кораблів пустелі, які стали з ним справжніми королями арени.

Вигляд у тварин просто шикарний. На запитання, чим харчуються африканські красунчики, дресирувальник розповів, що його верблюди щодня з’їдають по 12 кг овочів, 17 кг сіна, ласують також сухарями і люблять цукор.

Дресирувальниця носух, котів, дикобразів Анжела Тонкопій повідала про своїх вихованців так: «Носуха – це дрібний хижак сімейства єнотових з Південної Америки. Клики самців сягають 2 см. Це така суміш ведмедя, мавпи, песика і кішки. Собак не люблять, але дружать з кішками і єнотами. Вони і беруть участь в номері разом з двома дикобразами. Це перший в Україні цирковій номер за участю носух, які вміють геть усе, навіть стрибати через вогняні кільця.

Найризикованішим у цій програмі є номер прекрасного дуету повітряних гімнастів - Ніни і Андрія Бабічевих, які працюють під куполом цирку без страховки. Після тривалих гастролей Європою артисти змусять і своїх земляків затамувати подих від тих надскладних і небезпечних трюків, які дуже віртуозно і майстерно виконують безстрашні акробати на повітряній трапеції. Кожен їхній рух наскільки елегантно відчеканений і емоційно наснажений, що викликає замилування, здивування і захоплення. Дивлячись на цю прекрасну пару гімнастів, починаєш змінювати свої уявлення про те, настільки безмежними можуть бути людські можливості.

Бурі ведмеді на мопеді під керівництвом Тетяни і Валерія Нечипоренків, продемонструють цікаві трюки, неймовірні здібності. До речі, в антракті маленькі глядачі мають змогу покататися на породистих скакунах, які беруть участь у цьому атракціоні, сфотографуватися із тваринами.

Несподіваним є фінал атракціону, який просто треба побачити. Триватимуть гастролі цирку Чинізеллі лише до 9 квітня. Тому поспішайте отримати неабияке задоволення і подарувати незабутні емоції своїм дітям.

Яна ОЛЕКСЮК.