Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весняний «Парад талантів»


16.03.2016

У Дніпропетровському державному цирку з 12 березня стартувала весняна програма «Парад талантів».

НАЗВА циркової програми не випадкова, оскільки до неї увійшли номери не тільки професійних майстрів українського цирку, а й фіналістів телевізійного проекту «Україна має талант» - акробатична група «Golden Stars» під керівництвом Євгена Пасічникова та чемпіон України з велотріалу Ян Соколовський.

Акробати «Golden Stars» дивовижно перевтілюються, і крім того, що виконують надскладні акробатичні трюки, веселять публіку своїм незвичним вбранням.

Бронзовий призер Міжнародного циркового фестивалю у Франції Ян Соколовський у постійному пошуку нових незвичних і найнебезпечніших трюків. Зі своєю асистенткою на 8-кілограмовому велосипеді він створює вражаючі експерименти.

Незвичним для циркової програми став сольний спів Родіона Титова. Учасник телешоу «Х-фактор» своїм голосом супроводжує дивовижний політ під куполом цирку повітряної гімнастки на корд-де-волані Аліни Мирошниченко.

Висококласний виступ еквілібриста Ернеста Пальчикова – артиста циру «Дю Солей», призера міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Монте-Карло – навряд кого залишить байдужим, як, власне, і боротьба з вогнем Кирила Макашова.

Ну і звичайно, який же цирк без дресированих тварин. На вас чекають жваві далматинці під керівництвом Ніни Бойко, талановитий дует Марини і Олександра Крота продемонструє «Дресуру у ритмі танцю», а бура ведмедиця Яна під керівництвом Валерія Нечипуренко станцює циганочку на двох лапах і примусить аплодувати собі.

Справжньою родзинкою програми «Парад талантів» є виступ фокусника-ілюзіоніста, лауреата фестивалю «Магічні кільця» в Україні Олександра Гапича. Без перебільшення можна стверджувати: у нас з’явився новітній Ігор Кіо, настільки схожим і висококласним є те, що робить на арені цирку ілюзіоніст зі своїми асистентками.

Минуло два роки відтоді, як московські артисти цирку не приїздять до Дніпропетровська. За цей час Дніпропетровський державний цирк вивів на свою арену настільки багато власних українських артистів, майстерність яких визнана на провідних циркових фестивалях Європи. Тому сьогодні у Дніпропетровську ми дивимося не радянський цирк, який зазвичай привозили москвичі, а цирк нового покоління, креативний, обрамлений у сюжетні постановки, прекрасно костюмований висококласний європейський цирк, представлений нашими українськими безстрашними талантами-самородками. Приходьте – і ви в цьому переконаєтесь.

Яна ОЛЕКСЮК.