Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Відзначили харчовиків


23.10.2015

Традиційно, напередодні Дня харчовика, у Дніпропетровську відзначили тих, хто забезпечує населення якісними продуктами харчування. На цьому ринку працюють 130 основних підприємств (без урахування підсобних і малих підприємств). До речі, переробники експортують свою продукцію і за межі України. Зокрема, олію соняшникову (нерафіновану, рафіновану) та інші рослинні олії - до Ізраїлю, Лівану, Молдови, Грузії, Білорусії, Південної Кореї, Словенії, США, а також до країн Європи (Польща, Німеччина, Голландія).

Крохмаль та крохмальні продукти експортуються до Молдови, Казахстану, Узбекистану, Азербайджану, Білорусі, Сирії та Лівану. Смачна продукція кондитерської галузі нашого регіону відома у Молдові, Німеччині, Латвії, Грузії, Киргизії та інших країнах.

Для підвищення конкурентоспроможності підприємства харчової та переробної промисловості області значну увагу приділяють впровадженню міжнародних та європейських стандартів (отримання відповідних сертифікатів систем управління якістю). Це дозволяє використовувати досвід і досягнення розвинутих країн та дає можливість відстояти свої позиції на сучасному ринку.

Анатолій ГОГУЛИНСЬКИЙ, начальник відділу харчової промисловості

управління агропромислового розвитку ОДА.