Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Виправдовували та заперечували збройну агресію РФ проти України – повідомлено про підозру трьом мешканцям Дніпропетровщини


23.02.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників     (ч. 1 ст. 111-1, ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, мешканець міста Павлограда через власний акаунт у забороненій соцмережі неодноразово розміщував публікації із запереченням тимчасової окупації частини території України.  
 Два проросійськи налаштовані дніпряни систематично поширювали у соціальній мережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ. У дописах чоловіки схвалювали проведення так званої «спецоперації», прославляли російських військових та називали тимчасово окуповані території України «звільненими».
Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.