Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вітчизна віддячує


16.10.2015

Напередодні свята Покрови та Дня захисника України два десятки бійців АТО та сімей загиблих стали власниками житла у Дніпропетровську. Ключі від квартир вручив Президент України Петро Порошенко. Символічно, що ті, хто боровся за мир, та їхні родини відтепер житимуть на проспекті Миру.

МОЛОДЕ подружжя Світлана та Яків Губа разом з маленьким сином Максимом змушені були винаймати житло. 10 років разом мріяли про власну квартиру. Щоправда, сьогодні за заповітними ключами мама та син прийшли лише вдвох. Рік тому Яків загинув в зоні АТО.
«Мій чоловік був офіцером оперативного командування «Схід». Напередодні загибелі він подзвонив мені та сказав, що все в порядку. Ми навіть не знали, що Яків знаходиться в Іловайську. Він згорів разом з двома солдатами в БТРі», - розповіла Світлана Губа.
Окрім родини Якова Губи, довгоочікувані ключі Петро Порошенко вручив ще 10 родинам загиблих українських героїв. Отримали квартири і 9 бійців АТО.
«Тисячі мешканців Дніпропетровської області вирушили на фронт, на Донбас, щоб захистити країну від російської агресії і озброєних Росією бойовиків. Обов’язок держави – віддати належне нашим мужнім воїнам за їх героїзм і відвагу. Сьогодні в числі новоселів не лише родини, які втратили своїх синів, батьків та чоловіків. А й ті, які продовжують йти бойовим шляхом. Ми надзвичайно пишаємося вами, достойними синами українського народу», - сказав Президент України Петро Порошенко.
Раніше на Дніпропетровщині власне житло вже отримали 34 родини бійців АТО. 23 придбали за кошти держави, 11 – за рахунок місцевих бюджетів. До кінця року планують надати ще 53 квартири вірним захисникам України.