Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вкрав землю - сідай за ґрати!


21.07.2021

Хочу поділитися із земляками важливою новиною: Президент Володимир Зеленський в ході форуму «Україна 30. Земля» заявив, що за роки дії в Україні мораторію
на продаж  сільськогосподарських земель політики і бізнесмени вкрали у держави землю площею майже
як два Кримських півострови. 
Далі він заявив, «що ми докладемо усіх сил, щоб повернути і те, і друге». Зрозуміло, що повернути Автономну Республіку Крим найближчими роками буде важко, але повернути сільськогосподарську землю, захоплену злочинним шляхом шахраями, які знаходяться серед нас, на нашій українській землі, це святий обов’язок правоохоронних органів. Оце і буде початок дійсної боротьби з корупцією  Та щось не видно належної активності правоохоронців у цій справі. Адже ці сотні тисяч гектарів господарської землі не були ж захоплені грабіжницьким шляхом, прикривалися якимись-то паперами, на яких містилися печатки державних установ. А найголовніше - під цими печатками стоять підписи та прізвища отих політиків, державних чиновників та бізнесменів, про яких чітко висловився наш Президент…  
Отже, здійснилося те, про що так довго ми мріяли. Дочекатися б, коли ж почнуться посадки тих корупціонерів, які, зловживаючи своїм службовим обов’язком, заробили мільйони на «незаконній торгівлі» державною землею. Наш  молодий Президент влучив у саме «яблучко» корупції!
Тепер ніхто вже не може сказати, що нема політичної волі. Правоохоронцям залишається тільки встановлювати «власників» земельних ділянок, які сидять на шахрайських договорах та їхніх подільників, шахраїв-чиновників. І... саджати, саджати, саджати, повертаючи землю державі.
От і знадобиться, до речі, той особливий підрозділ, який  введений МВС для якоїсь химерної боротьби з «ворами в законі», яких на території країни зовсім немає. З ким цей підрозділ налаштований боротися? Адже справжні «вори в законі» - це і є оці політики і бізнесмени, на яких нам вказує наш Президент. І це тільки початок. Ці «вори в законі»  маніпулюють землею, а скільки їх,  що наживаються на хабарях за рахунок будівництва, відкриття нових офісів, фірм, підприємств, на контролі якості, сплати податків,  упорядкування роботи маршрутних таксі та іншого. Не зоране поле являє собою митниця, де крізь державні пальці протікають мільйонні прибутки. Дуже добре що новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський планує реорганізувати прикордонну службу, посилити боротьбу з наркобізнесом. Немає сумніву у тому, що новий міністр МВС в першу чергу відреагує на обіцянку Президента Зеленського повернути державі вкрадену шахраями-політиками землю площею, як дві території півострова Крим, а головне - пересадити тих, хто вкрав цю землю. Бо головне завдання правоохоронних органів в країні – забезпечити виконання принципу невідворотності покарання. Вкрав – сідай!
Побажаємо ж новому Міністру МВС Денису Монастирському успіхів у боротьбі з корупцією! Хай щастить!
Ігор БОГОМАЗ, ветеран ОВС. 
м. Дніпро.