Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Властивості яблучного оцту


29.03.2012

Цілющі властивості яблучного оцту використовуються для лікування різних хвороб. Давайте детально розглянемо народне лікування яблучним оцтом.
Органічні кислоти при зовнішньому застосуванні омолоджують шкіру: розгладжують зморшки на обличчі, покращують колір обличчя і відновлюють тонус шкіри.
Калій, необхідний для нормальної роботи серцевого м`яза, запобігає розвитку аритмії, відповідає за здоров`я нервової системи, є в яблучному оцті. У ньому міститься і велика кількість пектинових речовин, які при потраплянні в організм, знижують інтенсивність всмоктування жирів, що дозволяє контролювати рівень холестерину крові. А /J-каротин, наявний в яблучному оцті, є засобом для профілактики онкологічних і серцево-судинних хвороб.
Використання яблучного оцту в косметичних цілях пояснюється схожим кислотно-лужним показником (рН). Бор, присутній в яблучному оцті, сприяє регуляції обміну кальцію в організмі. Ця властивість особливо важлива для здоров`я жінок, адже виведення кальцію з кісткової системи в їх організмі відбувається активніше, що може призвести до остеопорозу.