Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Водна феєрія


06.07.2016

Вперше в Україні Дніпропетровський державний цирк презентує надзвичайно креативну театралізовану циркову програму за участі українських майстрів циркового мистецтва. Талановитому режисеру Марії Ремньовій напрочуд вдало вдалося поєднати різні циркові номери в єдиній історії морського походу. На палубі корабля, яка займає майже третину арени цирку, в оздобленні фонтанів і блакитної води відбуваються дивовижні речі. А під темно-синім куполом водночас можна спостерігати мальовані лазером морські історії.

Динамічна і напружена дія відбувається в трьох вимірах - у воді, на сцені і у повітрі. Ось із води піднімаються напівсфери, в яких тріпочуться русалоньки у веселкових променях світла. А під куполом уже повітряні гімнасти у сфері Максим Брит та Ірина Резницька.

У костюмованій виставі представлені номери різних жанрів. Це і чудні мавпочки під керівництвом Юлії Кравченко, і клишоногі ведмеді-боцмани під керівництвом Дениса Сухушина і Юрія Дробота, товстий білий пітон, крокодили і навіть пелікани з морськими котиками, які легко виконують все, що не накаже Максим Рогоза. Ще незабутнє казкове видовище показує дресирувальниця голубів Ксенія Ляхорська. Не залишить нікого байдужим «Гра з вогнем» під керівництвом Олексія Подобаєва.

У самому центрі басейну на майданчику в струменях води гратиме з хула-хупами справжня німфа Ольга Савельєва. До циркової студії прийшла вона п’ятирічною дівчинкою. З тих пір цирк став її життям і покликанням.

У яскраву і неповторну виставу органічно вплітаються смішні і оригінальні репризи клоунського тріо «Марипоса». Пригоди на палубі корабля завершуються романтичною історією молодих, але дуже талановитих артистів дуету «Пірати Карибського моря», які то пірнають у воду, то здіймаються над сценою у дивовижному польоті. Майстерне виконання трюків поєднане з блискучою акторською грою. Всю програму під водою супроводжує аквабалет Agua sensation під керівництвом майстра спорту міжнародного класу Катерини Подгурської-Дорогової.

У вщерть заповненому залі цирку, незважаючи на спекотну погоду, не відчувається задухи. Водна феєрія – це варто подивитись!

Яна ОЛЕКСЮК.