Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вшанували Героїв


22.08.2015

У Дніпропетровську на Алеї Небесної сотні біля будівлі облдержадміністрації встановили пам’ятні плити з іменами бійців батальйону «Дніпро-1» та 40-го батальйону, що загинули 18 серпня 2014 року під Іловайськом. Вшанувати пам’ять Героїв прийшли їх побратими, матері, дружини, діти.

Валентина Хорольська майже рік тому поховала свого єдиного сина Антона. Він захищав країну у батальйоні «Дніпро-1» та загинув 26 серпня минулого року в Іловайську. Йому було 40 років, мав дружину та трьох дітей.

«Сьогодні день пам’яті всіх загиблих під Іловайськом. Ми тут зібралися вшанувати пам’ять наших синів. Він загинув 26 серпня під Іловайськом. У сина 3 дітей - люблять вони його, пам’ятають і шанують. Для них він Герой», - говорить пані Валентина.

Матері, побратими і просто небайдужі запалили свічки в пам’ять про Героїв. До нових меморіалів присутні поклали квіти.

Серед тих, хто прийшов віддати шану, - боєць «Дніпра-1» Давид. З перших днів АТО він став на захист рідної країни. Рік тому в Іловайську втратив двох бойових друзів.

«Тут мої побратими, тому я тут. Ми захищали свій вибір, свій дім, свою країну. Хлопці поклали за це своє життя», - наголосив він.