Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вітаємо переможців конкурсу!


13.02.2019

У Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія відбулося підбиття підсумків II обласного патріотичного літературного конкурсу ім. Валер’яна Підмогильного. Ім’я нашого славетного земляка відоме у світовій літературі.  Представник «розстріляного відродження» своє молоде життя поклав на алтар Україні, мріючи про її незалежність та духовне відродження, за що і був приречений до страти. 1937-го року його розстріляли в урочищі Сандормох (Карелія).

Літературний конкурс ініціювали обласна організація Національної спілки письменників України та управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації. З цієї нагоди відбулась і  презентація нового випуску  альманаху   «Степова Еллада», на сторінках якого  читачі мають змогу  познайомитись з творчим доробком письменників Дніпропетровщини, які взяли участь у конкурсі.
Журі визначили переможців. У номінації «Проза» ними стали Володимир Ніколаєнко (Павлоград) – І місце, Олександр Кутняк (Дніпро) – ІІ місце, Олександра Скора (Павлоград) – ІІІ місце. У номінації «Поезія» – Сергій Бурлаков (Дніпро) – І місце, Олександр Твердохліб (Дніпро) – ІІ місце, Анатолій Єфремов (Тернівка) – ІІІ місце. 
Спеціальними заохочувальними призами нагороджено дніпровців Валерія Ніколенка – гумор і сатира, Семена Заславського – дослідження, Вадима Климентьєва – публіцистика. У номінації «Проба пера» відзначено  спеціальними призами Марію Слободяник (Кам’янське), Катерину Кравченко (Кам’янське), Івана Стрикачова (Дніпро), Альону Ковтун (Новомосковськ). 
Фінансову підтримку в організації конкурсу і виданні альманаху «Степова Еллада» надав депутат Дніпропетровської обласної ради Андрій Козар.
Артем ХВИЛЯ.
 
Нашого колегу, колишнього власкора «Сільських новин» Володимира Ніколаєнка вітаємо з перемогою у літературному конкурсі та бажаємо йому нових творчих злетів на письменницькій ниві!