Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Я обираю майбутнє


12.12.2018

Фестиваль професій «Я обираю майбутнє» щомісяця проводиться у ДПТНЗ «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» для професійної орієнтації учнів шкіл. У формі квесту учасники ознайомлюються і випробовують свої сили  у робітничих професіях.
22 листопада став цікавим і веселим днем зустрічі з робітничими професіями для 104 школярів сільського регіону. Викладачі Центру зустрілися з учнями 9 та 11 класів шкіл  № 1,2,3,4 міста Підгородне, Чумаківської  та Зорянської ЗОШ і зорієнтували випускників на вибір професій, які їм можуть знадобитися у майбутньому.   Учні завітали до Центру разом з директорами шкіл, класними керівниками, педагогами-організаторами на трьох великих комфортабельних автобусах. Зустріч відбулася за сприяння депутата Підгородненської міськради Алли Свєчкіної  та голови Чумаківської об`єднаної територіальної громади Валентини Стець, які разом з учнями відвідали захід. На фестиваль завітали ті, хто мріють працювати та будувати кар’єру в окремих  галузях громадського харчування, побутового обслуговування, туризму, квітникарства.
Учні  взяли участь у майстер-класах з усіх професій, яким вчать у ДПТНЗ «Дніпровський центр ПТОТС».
Майбутні кухарі готували канапки і бутерброди, яким надавали  вишуканого вигляду і пікантного смаку. Все це  народжувалось з високомайстерною швидкістю і  так  же швидко з`їдалося майбутніми фахівцями.
Кондитери прикрашали медові пряники кондитерською глазур`ю за своїми уподобаннями і потім смакували ними.
Агенти з організації туризму  проводили для школярів віртуальні екскурсії Україною, де вони мали змогу ознайомитися із цікавими куточками рідного краю та подорожували визначними місцями Дніпропетровщини.
Кандидати на майстрів ресторанного сервісу використовували знання норм етикету  сервіровки столу, складали серветки різними способами. Учні із захопленням цього навчалися, адже це було гарна підготовка до різдвяних свят.
Зацікавила гостей і робота з живими та штучними квітами.  Саме тут гості свята дізналися про методи пересадки квітів та про  догляд за ними.  А декоратори вітрин ознайомили школярів із сучасними тенденціями дизайну інтер`єру та цікавими виробами для ялинки. 
Професія «Перукар. Манікюрник. Педикюрник» мала шалений успіх, особливо  серед дівчат. Заплітання волосся різними способами, розмальовування нігтів – все це складові привабливого зовнішнього вигляду сучасної панянки. 
  За найшвидше виконання завдань квесту переможці отримали сертифікат на безкоштовне обслуговування у навчально-практичному центрі «Стиль V» протягом року.
Не залишилися осторонь і решта учасників – всі отримали солодкі призи та сертифікати учасників, з допомогою яких абітурієнтів зараховуватимуть до навчального  закладу без випробувальних тестів. 
Також учні стали учасниками круглого столу, де мали змогу поспілкуватися з викладачами спеціальних дисциплін та майстрами виробничого навчання, які детальніше розповіли про цікаві для учнів випускних класів професії, працевлаштування та кар`єрне зростання. 
Керівникам, педагогам шкіл було надано методичну допомогу щодо використання можливостей професійно-технічної освіти у майбутньому для випускників.
Фестиваль «Я обираю майбутнє» у ДПТНЗ «Дніпровський центр ПТОТС» продовжує свою роботу для молоді регіону.
Ніна ВОЙТОВИЧ,
директор ДПТНЗ «Дніпровський центрпрофесійно-технічної освіти туристичного сервісу».