Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як живе Ляшківська громада


20.05.2022

Ситуація у Ляшківській громаді – стабільна та контрольована.  Працюють магазини, аптеки, транспорт. Волонтери допомагають переселенцям та військовим. Аграрії завершили посівну кампанію. Про це розповіла голова Ляшківської сільської громади Юлія Омелян під час онлайн-брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Перебоїв з постачанням продуктів харчування, товарів першої необхідності  та медикаментів немає. Продовжуємо щепити населення від інфекційних захворювань. Працює транспорт. Не зупиняли своєї діяльності малий та середній бізнес, сільськогосподарські підприємства громади», – сказала Юлія Омелян.
У Ляшківській громаді прийняли майже 200 переселенців. У місцевому ЦНАПі утворили гуманітарний центр. Там допомагають оформити довідки про статус ВПО, відновити втрачені документи, надають юридичні та психологічні консультації.
«У перші дні війни у громаді створили два волонтерські центри. І діти, і дорослі включилися у цю роботу. Плетуть маскувальні сітки, готують смаколики, створюють малюнки для наших захисників. Допомагають переселенцям та військовим – на зібрані кошти вже придбали амуніцію, транспорт, ліки, продукти харчування», – додала голова Ляшківської сільської громади.
Аграрії вже завершили посівну кампанію. Місцеві мешканці долучилися до проєкту «Сади Перемоги» – висаджували овочі на своїх земельних ділянках.
«Майже ніхто не виїхав з території Ляшківської громади. Настрій у людей рішучий та бойовий. Тримаємо стрій та робимо все, щоб Україна перемогла», – зазначила Юлія Омелян.
Школи працюють дистанційно. До уроків долучилися й діти-переселенці. Навчальний рік у громаді планують завершити 27 травня.