Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як живе Вакулівська громада


25.05.2022

Вакулівська громада працює на перемогу в тилу. Приймає
людей, які приїхали із зони активних бойових дій. На фініші посівна кампанія. Про це під час брифінгу
у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповіла в.о. Вакулівського сільського голови
Валентина Руденко.
«На щастя, в нас не було активних бойових дій. Усі мешканці залишилися у громаді, на рідній землі. Ще й прийняли понад 140 переселенців. З них 50 – діти. Родини переважно з Харківської, Донецької, Херсонської областей. Їх розселили у приватному секторі», – сказала Валентина Руденко.
Вона додала, що Вакулівська громада невелика, але згуртована. Має 18 населених пунктів. Активно співпрацює з дитячим фондом ЮНІСЕФ. Втілюють програму «Громада дружня до дітей». Міжнародні партнери виділили 50 тис. євро на допомогу дітям. До програми потрапили 237 сімей, зокрема, й переселенців. На виділені кошти придбають мультиварки, продукти, засоби гігієни.
«Ми усі дуже чекаємо на перемогу. Щиро віримо в неї. Наближаємо, як можемо. До нашого волонтерського руху долучилися навіть діти», – зазначила в.о. сільського голови.
Працюють магазини та ринки. Немає перебоїв в водопостачанням, електрикою, газом. На варті благоустрою комунальники. Усім необхідним забезпечена місцева амбулаторія. Виїзні медичні бригади приймають пацієнтів у старостинських округах. Продовжується вакцинація від коронавірусу. Щеплюють вакцинами CoronaVac і Pfizer/BioNTech.
Посівна кампанія почалася вчасно і вже фінішує. Озимі в гарному стані.
Навчальний рік у громаді закінчиться 27 травня. Останні три місяці діти опановували шкільну програму онлайн.
Дистанційно працюють і дитячі садочки.