Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як позбутися пацюків і мишей


29.10.2020

Відомо безліч способів позбутися пацюків і мишей. Ми розглянемо деякі з них.
СПОСІБ,  ПЕРЕВІРЕНИЙ ЧАСОМ
Заведіть кота або кішку. Якщо котик буде  не ледачий, то він переловить всіх гризунів і позбавить вас непрошених  гостей. Але серед котів, як і серед людей, зустрічається  величезна кількість ледарів.  Якщо з котом  не пощастило, шукайте інші способи.
СПОСІБ ДРУГИЙ
Мишоловка. Підходить для лову мишей. Цей спосіб має один недолік. Помічено, що після піймання однієї-двох мишей гризуни в неї більше не йдуть, навіть на найбільш звабну принаду.
Якщо ви зіткнулися з подібним явищем, не засмучуйтеся. У цьому випадку рекомендується обдати мишоловку окропом, ретельно провітрити її, - і мишки  знову побіжать у неї.
СПОСІБ ТРЕТІЙ
Суть способу в тому, щоб закрити мишам і пацюкам всі можливі шляхи потрапляння на нашу територію. Для цього слід знайти всі щурячі і мишачі нори та лазівки. Потім посипати біля них порошок хлористого кальцію. Гризуни терпіти не можуть  цей порошок. Лазівки замазуємо цементом з піском і товченим склом - таку замазку пацюки прогризти не можуть.
СПОСІБ ЧЕТВЕРТИЙ
Точно стверджувати, що цей спосіб ефективний, ми не беремося, однак якщо цей спосіб уже допоміг комусь, можливо, саме він допоможе і вам. Проведіть наступний експеримент: розсипте попіл в місцях можливого пересування пацюків і мишей. Ходять чутки, що від попелу у гризунів алергія, подразнення на лапках...
СПОСІБ П’ЯТИЙ
Візьміть дві ємкості, в одну з яких покладіть негашене вапно, солод і цукор, а в іншу налийте воду. Спочатку пацюк з’їдає вапно, потім випиває воду і, не встигнувши добратися до своєї нори, гине.
СПОСІБ СЬОМИЙ
Суміш пшеничного борошна і гіпсу 1/1. Готову суміш необхідно розсипати в місцях перебування гризунів: біля нірок і т.д. 
СПОСІБ ВОСЬМИЙ
Купіть та установіть ультразвуковий відлякувач проти пацюків і мишей. Цей метод, мабуть, найпростіший. Такий засіб зовсім беззвучно працює і не впливає на людський організм. Звичайно ж, відлякувач із ультразвуком не здатний убити гризуна, але вже через два тижні у вашому будинку  непроханих гостей не буде.
Незалежно від того, яким способом ви плануєте позбуватися мишей, вам необхідно ретельно перевірити й очистити всі приміщення в будинку від продуктів харчування, які повинні бути надійно сховані від гризунів у пластикові ємкості, що закриваються.