Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як спалювати зайвий жир?


01.03.2012

Дієтологи рекомендують вживати ці продукти всім, хто хоче схуднути і тримати вагу в нормі.
За словами експертів, продукти, які спалюють жир, найкраще вживати за 30 хвилин до їди, під час їди або через 1,5-2 години після. Також багатьма з них можна вживати, якщо відчуваєш голод між основними прийомами їжі.
Продукти, які спалюють жир:

1. Грейпфрут. Половинка грейпфрута або грейпфрутовий фреш сприяє розщепленню жирів і знижує рівень інсуліну в крові, що в свою чергу пригнічує бажання що-небудь перекусити. Їж грейпфрут перед кожним прийомом їжі або пий фреш з грейпфрута, за 2 тижні зможеш схуднути на 2-3 кг.
2. Білокачанна капуста. Свіжа капуста містить тартронову кислоту і вітамін U - біоактивні речовини, які затримують перетворення вуглеводів на жир і перешкоджають накопиченню зайвої ваги.
3. Ананас. У свіжому ананасі є фермент бромелайн, який сприяє травленню і допомагає розщеплювати жири. Ананас допомагає зробити так, щоб з`їдена їжа не відклалася на талії і стегнах. Але, на жаль, у боротьбі із зайвими кілограмами, накопиченими за кілька місяців або років, ананас безсилий. Хіба що тільки в комплексі з фітнес-тренуваннями і дієтою.
4. Лимон. Вода зі свіжим соком лимона прискорює обмін речовин, виводить з організму шлаки і токсини, допомагає налагодити роботу кишечника і перешкоджає набору зайвої ваги.
5. Ківі. Ці тропічні фрукти сприяють очищенню організму, допомагають налагодити роботу кишечника, вивести з організму шлаки і зайву рідину. Крім того, ківі містять великий запас вітаміну С, який зміцнює імунітет і захищає організм від застуди. Щоб схуднути, треба вживати свіжі ківі перед кожним прийомом їжі.
6. Зелений чай. Зелений чай без цукру прискорює метаболізм, сприяє очищенню організму. Кажуть, що якщо випивати протягом дня 5 чашок зеленого чаю, за 2 тижні можна позбутися від 2-4 кг.
7. Яблука. Їж яблуко перед або після кожного прийому їжі, це допоможе відновити необхідний рівень цукру в крові. У результаті стабілізується рівень гормонів, які впливають на апетит і насичуваність.
Зверни увагу! Щоб схуднути, а також тримати вагу в нормі, необхідно щодня випивати не менше 1,5 л свіжої води. Без достатньої кількості води обмін речовин сповільнюється, шлаки і токсини накопичуються і осідають зайвими складками на стегнах і талії.