Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як зробити медичну маску власноруч


25.03.2020

Після оголошення ВООЗ пандемії Covid-19 проблема захисту від коронавірусу лише загострилась. Медична маска стає рідкістю в українських аптеках.Посередники в інтернеті пропонують захмарні ціни за колись дешевий спосіб захисту. Пропонуємо вашій увазі добірку різноманітних способів виготовлення захисних масок.Медична маска своїми руками виготовляється всього за декілька хвилин, для її треба лише мати марлю, бинт, або паперовий рушник.

Марлева маска
Що потрібно:
марля (90 х 60 см);
вата (15 х 15 см, товщиною 1 см);
ножиці.
Виготовлення. У марлю загортаємо вату у три шари, верхній та нижній край акуратно підвертаємо. Після підрізання марлі по краях отримуємо дві пари масок.
 

Бинтова маска
Що потрібно:
бинт (7м х 14 см);
вата (14 х 14 см, товщиною 1 см);
ножиці.
Виготовлення. До відрізка 60 см бинта загортаємо вату у чотири шари, краї підвертаємо. Залишки бинта знадобляться для зав’язок: розрізаємо уздовж 80 см бинта і завертаємо трубочкою, а потім протягуємо їх у нижній та верхній частинах маски.
 

Паперова маска
Медична маска з паперового рушника.
Що потрібно:
паперовий рушник;
2 канцелярські резинки;
канцелярський степлер.
Виготовлення. Паперовий рушничок складаємо «гармошкою», а по краях кладемо резинки – вони триматимуть маску на обличчі. Загинаємо краї на 1 см та скріплюємо за допомогою степлера. Під час скріплення простежте, щоб резинки не порвались.